Ολοκλήρωση 1ου Εργαστηρίου Επιχειρηματικότητας (Workshop)

Ο Δήμος Τοπείρου στο πλαίσιο της συμμετοχής του στην Πράξη με Τίτλο «Προώθηση της Απασχόλησης και της Επιχειρηματικότητας στον τομέα της Κοινωνικής Μέριμνας. Κοινωνική ΟΙΚΟΝομία – ΕργασιακήΣταθερότητα»που υλοποιεί η Αναπτυξιακή Σύμπραξη «Κ.ΟΙΚΟΝ.Ε.Σ.» διοργάνωσε το 1ο Εργαστήριο Επιχειρηματικότητας (Workshop) την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2015 στις 9:30 π.μ. Το εργαστήριο πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα του Ν.Π.Δ.Δ. «Πολιτισμός, Παιδεία, Αθλητισμός και Περιβάλλον (Π.Π.Α.Π.)» Δήμου Τοπείρου στον Οικισμό Τοξοτών Ξάνθης. Στόχος της εκδήλωσης ήταν η ανάδειξη της επιχειρηματικής δραστηριότητας που σχετίζεται με τον Αγροδιατροφικό τομέα.

24242 24224 1222 32223

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης η εκπρόσωπος του Συντονιστή εταίρου της Αναπτυξιακής Σύμπραξης, κα. Πετρακοπούλου Ζωγραφιά, πραγματοποίησε μία εισήγηση αναφορικά με την έως σήμερα πορεία του Έργου, τις Δράσεις που έχουν υλοποιηθεί, τους στόχους του Προγράμματος αλλά και τα αποτελέσματα που έχουν επιτευχθεί σε επίπεδο προώθησης των ωφελουμένων στην αγορά εργασίας.

Εν συνεχεία, το λόγο πήρε ο κ. Χαραλαμπογιάννης Νικόλαος, MScΓεωπόνος, ο οποίος, σε μία εισήγηση που προσέλκυσε ιδιαίτερα το ενδιαφέρον του κοινού, παρουσίασε τα αποτελέσματα μίας μελέτης που διεξήχθη από την εταιρεία enaΣύμβουλοι Ανάπτυξης, σχετικά με τις νέες αγροτικές δραστηριοτήτων με δυνητική εφαρμογή στην περιοχή της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης. Έμφαση δόθηκε από τον εισηγητή στις αγροτικές δραστηριότητες που μπορούν να εφαρμοστούν στην περιοχή του Δήμου Τοπείρου, οι οποίες αφορούν σε Αρωματικά – φαρμακευτικά φυτά, Κηπευτικά, Δενδροκομικές καλλιέργειες, Μανιτάρια, Όσπρια και Κτηνοτροφία.

Κατόπιν, ο λόγος δόθηκε στους εκπροσώπους επιχειρήσεων που προσκλήθηκαν και παρευρέθηκαν στην εκδήλωση, οι οποίες ασχολούνται επιτυχώς με τον Αγροδιατροφικό τομέα. Αρχικά, τη δράση της ΚοινΣεπ Γενισέα παρουσίασε η Πρόεδρος αυτής, κα. Αμανατίδου Τασούλα. Η κα. Αμανατίδου μίλησε για το σκοπό της κοινωνικής συνεταιριστικής επιχείρησης Γενισέα, ο οποίος είναι η αναβίωση και η ανάπτυξη εμπορικά παραδοσιακών γαστρονομικών τεχνοτροπιών, όπως η αξιοποίηση του ζαχαροκάλαμου και η παραγωγή μιας σπάνιας συνταγής πετιμεζιού. Μίλησε, επίσης, για την πορεία της επιχείρησης, αλλά και για όσα έχουν καταφέρει να επιτύχουν σήμερα μετά από πολύ κόπο και προσπάθεια.

Έπειτα το λόγο πήρε ο κ. Κουστούμπας Αντώνιος, εκπρόσωπος της ΚοινΣεπ Επάρκεια. Ο κ. Κουστούμπας παρουσίασε τη δράση της επιχείρησης, αναλύοντας του τομείς που δραστηριοποιείται. Αρχικά, μίλησε για τα Προϊόντα Διατροφής που παράγει η επιχείρηση – αλεύρι, σιμιγδάλι, πλιγούρι, μακαρόνια κλπ., όλα από δίκοκκο σιτάρι, χωρίς τη χρήση οποιουδήποτε χημικού μέσου – και την παραγωγική τους διαδικασία και κατόπιν για τη δραστηριότητα κατασκευής μηχανημάτων επεξεργασίας σιτηρών, όπως Αποφλοιωτικές μηχανές για ντυμένα σιτάρια (δίκοκκο σιτάρι, σιτάρι σπέλτα), Πετρόμυλοι, Μυλόπετρες, Διαλογείς, και Κοχλίες μεταφοράς.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση του ιδιοκτήτη της επιχείρησης Παραδοσιακού Σαπωνοποιείου Bi-o-live, κ. Κουτσουρίδη Παναγιώτη. Ο κ. Κουτσουρίδης μίλησε για την πορεία της επιχείρησής του, τα προϊόντα που παράγει και τον τρόπο διάθεσής τους στην αγορά, ενώ τόνισε την άριστη συνεργασία με πιστοποιημένους παραγωγούς των πρώτων υλών της επιχείρησης, ελαιοπαραγωγούς και καλλιεργητές αρωματικών φυτών.

This entry was posted in Δελτία Τύπου. Bookmark the permalink.